17 januari 2010 brak ik mijn enkel, omdat ik uitgleed terwijl ik rustig naar de trein liep om naar mijn nieuwe werk te gaan. De breuk moest geopereerd worden met schroeven, waardoor ik genoodzaakt was thuis te blijven. Mijn vrouw gaf toen aan geen sigaretten voor me te halen, waarop ik zei (aangezien ik toch al enige tijd wilde stoppen) dat dat prima was. Ik heb toen mijn laatste sigaret met moeite gerookt op het balkon en heb daarna niet meer gerookt.

Ik kwam ca. 15 kilo aan en gaf de schuld aan het stoppen met roken, stil zitten en niet kunnen sporten. Na een jaar rustig aan beginnend met werken werd ik steeds vermoeider. Zelf zo erg dat ik achter mijn bureau in slaap viel. Dat was de druppel om toch maar naar de huisarts te gaan.

Ik had zelf al een en ander opgezocht en dacht zelf aan de schildklier. Toen ik bij de huisarts kwam dacht hij niet dat het iets met de schildklier zou zijn, maar op aandringen van mij had hij toch het TSH vinkje aangekruist. Uitslag? Inderdaad. Veel te traag. Hierna werd snel de medicatie voorgeschreven en werd vrij snel opgehoogd tot 100 microgram levotheroxine en 25 microgram Thyrax.

Hierna kwam het gevecht om dezelfde medicatie te krijgen.
Ik was erachter gekomen d.m.v. de rekeningen van Zilveren Kruis dat ik elke keer een ander merk Levotheroxine kreeg. Vanaf het moment dat ik één dezelfde merk kreeg, ging mijn gewicht ook naar beneden (ca 5 kilo).

Standaard krijg je medicatie mee voor 3 maanden. Dit betekende dat de apotheek pillen over moest hevelen van grootverpakking naar kleinere potjes. Op een dag zie de apotheek medewerkster dat ze mijn merk niet meer kon geven, omdat het potje alleen per 250 stuks verkrijgbaar was en zij niet meer pillen over mogen hevelen naar kleinere verpakking. (ik slaakte een diepe zucht en dacht hier gaan we weer). Wederom uitleggen dat ook al zit de zelfde bestanddelen er in. Een schildklier patient moet volledig wennen aan een ander merk en wordt niet aanbevolen door de instanties… Het viel mee. Ik drong gewoon aan dat ze me dan maar de verpakking van 250 moest aanbieden en ik gaf aan dat ik deze desnoods gewoon zou kopen.
Ik kreeg de verpakking van 250 stuks (waar ik heel blij van werd). De grap nu is dat de verpakking per 90 stuks € 9,22 was en de verpakking van 250 stuks € 14,22 ………..

November 2014 zijn mijn vrouw en ik begonnen bij een personal trainer en ben binnen een half jaar nog 15 kilo afgevallen (mijn vrouw zelfs iets meer dan 20 kilo).

In juli 2015 kreeg ik last van duizelingen en had ik al zeker een driekwart jaar last van oorsuizen en hoofdspanningen. Mijn bloedwaardes (TSH en FT4) zijn binnen de juiste waardes (TSH is een beetje laag) waardoor ik zelf denk dat ik T3 medicatie zou moeten krijgen. Dit is nu de huidige strijd.
Volgens de huisarts is de T3 binnen de waarde. (er is alleen op T3 geprikt).
Vervolgstap is toch maar een verwijsbrief naar een Internist waarvan ik weet dat deze open staat voor T3 medicatie.

Vervolg:

Pas geleden bij de Internist geweest.
Hij vond dat de TSH wel erg laag was en dat hij verwacht dat de medicatie omlaag moet. Zo voelt het momenteel ook wel aardig aan.

  • Hoge hartslag
  • Druk op het hoofd (gevoel is spanning op het hoofd)
  • Soort van stressgevoel

Tussen kerst en oud en nieuw komt de uitslag binnen en gaat de internist mij de keuze geven om andere medicatie te proberen.

Vermoedelijk wordt het Euthyrox van 112 microgram. Momenteel is het 100 microgram Levothyroxine en 25 microgram Thyrax.

 

Vervolg van het vervolg:

Na de kerst de uitslagen besproken met de internist.
Ik ben volgens de internist in een hyper door een te veel aan hormoon. Hij denkt dat dit gekomen kan zijn door het vele afvallen in korte tijd. Ik had de laatste tijd ook wel aardig veel last van hart overslagen en een onrustig gevoel over me heen.

Afgesproken met de internist om 2 dagen geen medicatie te slikken om snel van het hyperen af te komen. Hierna de medicatie vervolgen maar dan de Thyrax in tweeën delen. Dus 1 pil Levothyroxine van 100 microgram en een halve Thyrax van 25 microgram.

Hierna kan ik weer gewoon bij de huisarts terecht en elke 6 maanden bloed prikken.
In de toekomst kan ik eventueel overstappen naar een merk die 112 microgram heeft.. maar wisselen van merk ben ik zelf niet zo happig op.

Momenteel lijkt het hyper gevoel al wat minder te zijn…

Vervolg 2022

Hele lange tijd ging het goed, maar september van 2021 voelde ik me zo moe en slap, dat ik weer eens de waardes liet controleren. > volgens huisarts was het prima, maar ik zag aan de waardes dat ik op dat moment te weinig had. (ik was dan ook wel weer aangekomen..) 

Omdat ik sinds lange tijd 125 microgram van de apotheek krijg kon ik snel van 117.5 naar 125. Na een paar weken ging het weer wat beter.

In mei moest mijn verstandkies eruit en daarna kon ik moeilijk eten, waardoor ik weer wat afviel. En je raad het al, ik kreeg weer een hyper gevoel. Dus momenteel zit ik weer op 117,5 microgram.

Helaas zijn de kilotjes die minder waren er ook bijna weer aan, dus goei kans dat ik me over korte tijd weer slechter ga voelen…

 

Heerlijk dat Jo jo effect…